ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ ЩО ТАКЕ ДУДЛІНГ ТА ЧИМ ВІН КОРИСНИЙ?

 

ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ

 


ЩО ТАКЕ ДУДЛІНГ ТА ЧИМ ВІН КОРИСНИЙ?


 

 

 

 


Що таке дудлiнг та чим вiн корисний?

Дудлiнг (вiд англiйського doodle - «каракулi») це форма сучасного мистецтва i ippaцioнальний

стиль малювання. На вiдмiну вiд занять з образотворчого мистецтва, в дудлiнг немає правил. Вiзерунки можуть бути як абстрактними, так i сюжетними. Можна застосовувати i комбiнувати класичнi I правопiвкульнi технiки малювання.

Саннi Браун (Sunni Brown) в свойй книзi «Креативнi каракулi» видiляє три напрями використання дудлiнга:

UST DOODLE IT!

Малювати ви можете, що душі завгодно:

_ дивовижні закарлючки;

_масштабні ілюстрації до вигаданого світу;

- частини тіла;

_вигаданих тварин;

_різні предмети.

Головне - не концентруватися на малюнку, а робити його паралельно якомусь нудному заняттю.

Прикрашайте базовий малюнок всілякими закарлючками, поступово розширюючи його площу,

поки на листочку не залишиться ні сантиметра вільного місця. Ніколи не думайте про художню цінність своїх дудлів, адже їх малюють не для показу в Луврі, а виключно для себе, як арт-терапії.

 

USTDOODLE IT

Особиста ефективність (когнітивний напрямок):запам'ятовування і пригадування інформації, а також її розуміння, народження осяянь, підвищення креативності.

Колективна ефективність (організаційний напрямок); доступ до повної карти-ни, зміцнення колективізму, розвиток творчого, стратегічного і тактичного мислення, активну участь у вирішенні

проблем і створенні інновацій, ефективність нарад, візуальне протоколювання нарад.

Дудлінг для задоволення (персональний напрямок): зосередженість, релаксація, розширення можливостей.

А для дітей? Звичайно запитаєте ви. Дана техніка малювання розвине в дітях посидючість, підвищить інтерес до малювання, як у спокійних так і у гіперактивних. Картинки, намальовані в ційтехніці, допоможуть дітям не змальовувати один у одного зображення, а за своїм малювати предмет, придумуючи все нові і нові поєднання ліній і форм.

Починати працювати в цій техніці з дітьми краще з простих точок, ліній, фігур, починаючи з середини листа, але можна і з краю, як заманеться малюкові.Можна намалювати для дитини якусь тварину або предмет і попросити його нанести на цю фігуру різні візерунки. А потім розписати в різноманітні кольори. Головне в цій техніці-заповнити візерунками весь лист. Чим безладно намальовані візерунки, тим креативніше кінцеве зображення.

Малювати в стилі дудлінг можна з дітьми на будь-яких аркушах паперу, в розмальовках, в шпалерах, крейдою на асфальті, головне бажання і миттєвий порив дитини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Інтерактивні ігри

Порада батькам "Як зробити, щоб дитина цікаво провела літо в місті?"